Tıp Mı Diş Hekimliği Mi
Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için iki popüler bölüm tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi.
Hadi gelin iki mesleği biraz inceleyelim.
Eğitim Süresi
Herkesin malumu üzere tıp eğitimi 6 sene iken diş hekimliği eğitimi 5 sene.
Eğitim İçeriği
Herkes iki eğitimin de yakın olacağını düşünecektir. Ancak gerçek öyle değil. Tabi ki de iki eğitim de temel tıbbi eğitimi almakta ancak diş hekimliği eğitimi hızlı bir şekilde kendi anabilim derslerine yoğunlaşmakta ve diş hekimliği öğrencisini hasta bakmaya hazırlamakta.
İkisinde de stresli ve uykusuz olacağınız kesin:)
Maaş Beklentileri
Genel geçer bir şey söylemek zor olsa da tıpın bazı uzmanlıkları hariç diş hekimleri daha fazla kazanmaya daha müsait bir meslek yapmaktalar bizce.
Uzmanlık Yapmak Zorunda Mısınız?
Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra mesleki beklentilerinize göre değişmekle birlikte uzmanlık yapmanız daha mantıklı gibi dururken diş hekimliğini bitirdikten sonra uzmanlık yapmasanız da gayet de olur. Çünkü diş hekimliği eğitimi zaten öğrenci iken bile size her konuda mutlaka hasta baktırıp usta çırak ilişkisi içinde yetiştirir.
Zorunlu Doğu Görevi
Tıp fakültesi mezunları hem uzmanlık eğitimleri için hem de normal eğitimleri için zorunlu doğu görevi yapmak zorundayken diş hekimlerinde zorunlu doğu görevi yoktur.
Seçimi Nasıl Yapacaksınız
Mevzuya yukarda saydığımız şeyler dışında şöyle bakmanızı tavsiye ediyoruz. Siz neyle uğraşmak isterdiniz bir ömür boyu? Diş mi kalp mi çocuk mu vs.