Diş Hekimliği Bölümünü Seçerken Bilmeniz Gerekenler?
Diş hekimliği maddi geliri, pretiji ve iş imkanları sebebiyle öğrencilerin ve ailelerinin her zaman önde gelen tercihi durumunda.
Bu yazımızda diş hekimliği fakültesini seçerken bilmeniz gerekenleri sizinle paylaşacağız.
Diş Hekimliği Sıralamaları
Üniversitelerin kontenjan durumları, sıralamaları, kampüslerin bulunduğu konum, eğitim dili, fakültenin kuruluş yılı, akademik kadrosu vb. faktörleri göz önünde
Diş Hekimliği Eğitimi Masraflı Bir Eğitimdir
Diş hekimliği eğitimi masraflı bir eğitimdir. Ortalama ayda bin iki lira gibi bir masrafı göze almanız gerekir. Masraflar okulun yaklaşımına göre değişebilir. Bazı okullar masrafların bir kısmını karşılamaktadırlar.
Eğitim Araştırma Hastanesi Var mı?
Bazı okullar oldukça yeni bu yüzden akademik kadroları zayıf ve eğitim araştırma hastaneleri yok.
Diş hekimliği eğitimi usta-çırak ilişkisi üzerinde yürür. Akademik kadrosu zayıf olan, eğitim araştırma hastanesi olmayan fakültelerden mezun olursanız. Meslek hayatınızda oldukça sıkıntı yaşayacaksınız.
Okulda Hali Hazırda Okuyan Öğrencilerle Konuşun
Okulla ilgili size en iyi fikri hali hazırda orada okuyan öğrenciler verecektir. Onlarla konuşun!
Uzmanlık Eğitimi
Diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi mevcuttur. Bunu iki yolla yapabilirsiniz; birincisi uzmanlık sınavı DUS, ikincisi doktora.
Diş hekimliğinde uzmanlık Tıp kadar önemli bir mecburiyet değildir.
Üniversitenin Bulunduğu İl, İlçe ve Semt
Hayatınızın belki de en önemli zamanlarını geçireceğiniz bir yer üniversite. Bulunduğu semt konum vs. oldukça önemlidir.
Üniversitenin bulunduğu il önemlidir. Bu hem hasta bulmanızı kolaylaştırır hem de sosyal hayatınızı etkiler.
Bazen il güzelken fakültenin bulunduğu konum değişik olabiliyor. Örneğin 19 Mayıs Hukuk Fakültesi Samsunda ancak Çarşamba ilçesinde.
Akademik Kadro
Bir fakültenin belki de en önemli özelliği akademik kadrosudur. Akademik kadronun saygınlığı sizin ne kadar iyi bir eğitim alacağınız ile ilgili en önemli referanstır.